ÇORBALAR
Pancar çorbası, Mendek Çorbası, Çalıçileği Çorbası, Mendek çorbası
Hoşran Çorbası, Pancar yemeğ ( Döşeme ), Isırgan çorbası
DİBLELER
Pancar Diblesi, Fasulye Diblesi, Karışık Dible
KAVURMALAR
Fasulye Kavurması, Merevcen Kavurması, Kiraz Tuzlaması Kavurması, Mantar Kavurması, Yeşil Domates Tuzlusu Kavurması
MIHLAMALAR
Pezik(Pazı) Mıhlaması, Galdirik Mıhlaması, Merulcan Mıhlaması
KIZARTMALAR
Fasulye Kızartması, Sakarca Kızartması, Galdirik Kızartması
TUZLU VE TURŞULAR
Fasulye Turşusu, Galdirik Turşusu, Mantar Tuzlusu, Kiraz Tuzlusu,Taflan Tuzlusu
VE DİĞERLERİ
Mısır Ekmeği, Fırında kurutulmuş mısırdan Yağlaş, Hamsi Buğlaması, Hamsi Böreği, Isırgan Yağlaşı, Su Böreği, Baklava, Un Helvası , Pancar Sarması, Fırın Kurusu Yemeği (Fırında kurutulan Taze Fasulye)