GIRESUN HAVA DURUMU17°C Parçalı Bulutlu

Cemal Gürsel Caddesinin yeni ismi ne olsun?

Cemal Gürsel Caddesinin yeni ismi ne olsun?

cadde-anketi-fw

15 Temmuz Darbe kalkışmasının ardından yurt genelinde cadde ve meydan isimleri değişikliği gündeme geldi. Bulancak Belediyesi meclis üyelerinin Belediye Başkanlığına bir dilekçe vermesinin ardından Bulancak Belediyesinde “Cemal Gürsel Caddesi”nin isminin değişikliği gündeme geldi.  Ak Parti ve CHP Meclis üyelerinden Hayri Uğur Özdemir, Necmi Sıbıç ve Dilara Telli’nin ortak imzası ile Belediye Başkanlığımıza halen daha “Cemal Gürsel Caddesi” olan Caddenin isminin “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” Caddesi ismi ile değiştirilmesi önerdi.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar belediyeye resmi başvurulan dilekçe üzerine bu konuyu sosyal medya üzerinden halka sormalarının daha doğru olduğunu ifade etti. Başkan Yakar “Meclis üyelerimizin Cemal Gürsel Caddesinin isminin değişikliğiyle ilgili dilekçesi tarafımıza ulaştı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri ile ilgili bir ismin değişmesi güzel olur. Ancak bu konuda acele karar vermeden halkımızın da görüş ve önerilerini dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum. İlçemizin en işlek ve uzun caddelerinden birisi olan Cemal Gürsel Caddesinin isim değişikliği ile ilgili ankete vatandaşlarımız  www.bulancak.bel.tr/anket linkinden ulaşılabilir” dedi. Anket sonuçlarını kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşacağını ifade eden Başkan Yakar “Halkımız hangi isim üzerinde karar kılarsa, üzerimize düşeni yaparız.” Dedi.