GIRESUN HAVA DURUMU

Bulancak Belediyesinden şeffaf belediyecilik örneği

Bulancak Belediyesinden şeffaf belediyecilik örneği

2017 yılı Eylül ayına ait gelir-gider tablosu kurumsal web sayfasımızda yayınlandı.

Bulancak Belediyesi gelir-gider tablolarını halkın bilgisine sunma kararı aldı. 2017 yılı Eylül ayına ait Bulancak Belediyesi Aylık Gelir-Gider Tablosu’, PDF formatı haline getirilerek kurumsal web sayfası olan www.bulancak.bel.tr/gelir-gider-butcesi adresinden duyurmaya başladı.

Belediye Başkanımız Recep Yakar, göreve geldiklerinden bu yana ilçeyi halkla birlikte yönetme noktasında çok önemli adımlar attıklarını söyledi. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinden asla ödün vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Yakar, “Halkımızın onay vermediği, kendi yararına görmediği hiçbir çalışmanın öncüsü veya destekçisi olmayız. İlçemizi ve kendimizi birlikte yönetme şiarıyla çıktığımız bu yolda, vatandaşlarımızın belediye kaynaklarının ne şekilde kullanıldığını bilmek en doğal hakkıdır. Bu çerçevede, 2017 yılı Eylül ayından itibaren aylık olarak gelir-gider tablomuzu halkımızın bilgisine arz ettik ve etmeye devam edeceğiz. Gelir giderlerimiz, halkımızın denetimine her zaman açıktır ve bu konuda merak ettikleri her türlü soruya da yanıt vermeye hazırız. Katılımcılığı ve şeffaflığı benimseyen Bulancak’ı, diğer tüm belediyelerin örnek almasını, gelir gider hesaplarını halkın bilgi ve denetimine açmasını diliyorum” dedi.