Mart Ayı Meclis Karar Özetleri:
Karar No – 40: Bulancak İlçesi Küçüklü Köyü tapunun 108 ada 3 no.lu parsel; İmar Planında 108 ada 3 parsel ayrık nizamda kalmakta olup, yapı çekme mesafeleri planda belirtilmiştir. Plan Değişikliği ile Emsal: 2,00 olarak talep edilmiştir. Talep edilen plan değişikliği Belediye Meclisinin 05/01/2021 tarih ve 5 sayılı kararı ile parsel maliklerinin muvafakatının olmaması gerekçesiyle reddedilmiştir. Küçüklü Köyü 108 ada 3 no.lu parsel maliklerinden Şule BOZAT ve Gamze KURDOĞLU’nun plan değişikliği yapılmasına dair muvafkatları Belediyemize sunulmuş olup, değer artışına konu olan plan değişikliği İmar Komisyonunca tekrar incelenerek uygun bulunmuştur. İmar plan değişiklik teklifi, 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesine göre oya sunularak Recep YAKAR, Bahadır ÜSTÜNDAĞ, Ayşe YILMAZ, Cihad YILDIZ, Mustafa YERİŞ, Ömer DİK, Aydın GAYIK, M.Samet KARATAŞ ve Cüneyt ÖZTÜRK’ ün kabul, Mustafa YAŞAR, Hasan TURAN, Ertan ZERE, Erol TAŞ ve Fatma TARANOĞLU’nun ret oylarıyla kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.
Karar No – 41: İlçemiz Bahçelievler Mahallesi, tapunun 508 ada ve 325 ada malikleri İmar Plan Değişikliği talep etmektedir. Buna göre, İmar Planında Ayrık Nizam 4 kat (A-4) (0,30) olan parseller Plan Değişikliği ile Ayrık Nizam 6 kat (A-6) talep edilmiş, Taban Alanı kat sayısı kaldırılması talep edilmiştir. Talep İmar Komisyonunca incelenmiş olup, Değer artışına konu olan plan değişikliği uygun bulunmuştur. İmar plan değişiklik teklifi, 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesine göre oya sunularak kabulüne oy birliği ile karar verildi.
Karar No – 42: Sanayi Mahallesi, tapunun 758 ada 1 parsel sahibi Plan Değişikliği talep etmektedir. İmar Plan değişikliği ile Ayrık Nizam yapı adasında kalan 1 parsel için yapı yaklaşma mesafeleri belirlenerek, kendi parsel sınırları içerisinde ada kenar çizgisi düzeltilmiştir. Plan değişikliğine konu plan bölgesindeki İmar adalarındaki yapılaşmalarda yapıları yola uzaklıklarının farklı olduğu, imar adasının kuzey bölümündeki imar adasında ise bu uzaklığı 5m olduğu tespit edilmiştir. Plan değişikliğine konu 758 ada 1 parselde ise yola uzaklık 2m olarak verilmiştir. İmar planı üzerinde yapılan incelemede ise mevcut yapılaşmalarda yola olan uzaklıkların farklı olduğu görülmüştür. Bu nedenle plan değişikliği talebinin yapı yerinde incelenmesi için İmar Komisyonuna ek süre verilmesi hususu oya sunularak R.YAKAR, B.ÜSTÜNDAĞ, A.YILMAZ, C.YILDIZ, M.YERİŞ, Ö.DİK, A.GAYIK, M.S.KARATAŞ, C.ÖZTÜRK ve F.TARANOĞLU’nun kabul, M.YAŞAR, H.TURAN, E.ZERE ve E.TAŞ’ın ret oylarıyla kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.
Karar No – 43: İlçemiz Ballıca Mahallesi, tapunun 379 ada 384 no.lu parsel sahibi Türkiye Diyanet Vakfı, İmar Plan Değişikliği talep etmektedir. Buna göre, İmar Plan değişikliği ile Ayrık Nizam yapı adasında kalan 384 no.lu parsel, Sosyal ve Kültürel Tesisi Alanı olarak talep edilmiştir. Plan değişikliği İmar Komisyonunca incelenmiş olup, uygun bulunmuştur. İmar plan değişiklik teklifi, 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesine göre oya sunularak kabulüne oy birliği ile karar verildi.
Karar No – 44: İlçemiz Pazarsuyu Emecen Mahallesi, tapunun 1015 ada 103 no.lu parsel maliki Plan Değişikliği talep etmektedir. Plan Değişikliği ile 13 no.lu parsel içerisinde kalan yapının korunması ve 15 m’lik yolu da kapsayan ada kenar çizgisinin düzeltilmesi talep edilmiştir. Talep İmar Komisyonunca incelenmiş olup, Binanın korunması yönünde, hazırlanacak olan plan değişikliği talebi İmar Komisyonunca uygun mütalaa edilmiştir. Ancak öneri Plan değişikliğinde yapının korunması ile birlikte kamusal alan daraltmasına sebep olduğundan uygun görülmemiştir. İmar plan değişiklik teklifi, 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesine göre oya sunularak reddine oy birliği ile karar verildi.
Karar No – 45: Mülkiyeti Belediyemize ait Şemsettin Mahallesi, tapunun 890 ada 11 no.lu parselde kayıtlı su deposu çatısının Elektronik Haberleşme İstasyonlarına baz istasyonu olarak kullanılması şartı ile 5 yıllığına kiraya verilmesi talep edilmektedir. Bu kapsamda bahse konu 10 m² alana sahip taşınmazın üzerine 1 adet GSM Baz İstasyonu yerinin, 5 (beş) yıllığına kiralanması için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu oya sunularak kabulüne oy birliği ile karar verildi.
Karar No – 46: Bulancak İlçe Merkezi ile Şemsettin Mahallesi arasında taşımacılık yapan Belediyemize bağlı olarak çalışmakta olan S.S. 106 Nolu Taksiciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yolcu taşıma ücretlerinin artırılması talep edilmektedir. Talebin ön inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Tarife Komisyonuna havale edilmesi hususu oya sunularak kabulüne oy birliği ile karar verildi.