GIRESUN HAVA DURUMU27°C Az Bulutlu

Yakar “Bulancak’ta Nüfus seferberliği başladı”

Yakar “Bulancak’ta Nüfus seferberliği başladı”

Giresun’un en büyük ilçesi olan ve her sene nüfusunu arttıran Bulancak’ta Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, nüfus seferberliği başlattı. Bulancak İlçesinin gerçek nüfusunun bu olmadığını belirten Başkan Yakar, İlçede yaşayıp nüfusları köy ve beldelerde olan vatandaşları ikametgahlarını aldırmak için çalışmalar başlattı.

İlçede yaşayıp ikametgahı başka yerde olanlar tespit ediliyor

Bulancak İlçesinde yaşayan ama ikametgahları başka yerlerde olan vatandaşlar belediye içerisinde kurulan 10 kişilik bir ekiple bilgisayar üstünde tespit edilmeye başlandı. Bu vatandaşlar tebligat, arama veya mesaj yoluyla uyarılacak. Bulancak ilçesinin gerçek nüfusunun 53-54 bin civarlarında olduğu yaklaşık 10 bin kişilik bir kayıp olduğu belirtildi.

Yakar “Halkımızı ilçesine sahip çıkmaya davet ediyorum”

Konu hakkında seferberlik başlatan Başkan Recep Yakar, “Bulancak İlçesi her geçen gün büyüyen bir ilçedir. İlçemizde ikamet edip adreslerini köy, belde ve il dışında gösterenlerin ayda ilçemize kaybı yaklaşık 300-350 bin TL’dir. Bu daha az yatırım, daha az hizmet demektir. 43.500 kişiye gelen ödenekle 53-54 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz. İşimiz çok, yolumuz uzun. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Daha güçlü, istediğini alabilen, masada söz sahibi olan bir ilçe olabilmek için gerçek nüfusumuzu ortaya koymamız çok önemlidir. Herkesi bu konuda göreve davet ediyorum” dedi.

g0021865