GIRESUN HAVA DURUMU15°C Az Bulutlu

Sokak hayvanlarına sıcak yuva ve yiyecek sağlanıyor

Sokak hayvanlarına sıcak yuva ve yiyecek sağlanıyor

Kış mevsiminde havaların soğuması üzerine Bulancak Belediyesi ekipleri harekete geçerek sokak hayvanlarına, hayvan barınağında sıcak ortam ve yiyecek sağlıyor.

Belediyemizin yeniden inşa ettiği ve kapasitesini yükselttiği modern hayvan barınağında; sokak köpekleri ve kediler için hazırlanan ayrı bölümlerde bakım-beslemeleri yapılan hayvanlar, rehabilite edilip, aşılandıktan sonra sahiplendirilmektedir. Ayrıca park ve bahçelerde uygun yerlere kuşlar için özel yemlikler konularak,  ekiplerimizce düzenli yem ve su bırakılmaktadır.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yaptığı açıklamada; sosyal ve çevreci Belediyecilik anlayışı içerisinde, sahipsiz sokak hayvanlarının da şehrin  bir parçası olduğu bilinciyle bu çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Hz. Ömer (r.a)’in “Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.” sözünün hayvanların korunması konusunda asırlar önce topluma verdiği mesaja vurgu yaptı.