GIRESUN HAVA DURUMU29°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Merhum Hacı Hafız Kurdoğlu Anıldı

Merhum Hacı Hafız Kurdoğlu Anıldı

12c051a3-731e-4fb0-a8a4-9735defc3e78

Kurdoğlu Hacı Hafız Zeki Efendinin 13. Anma Günü Etkinlikleri kapsamında bugün saat 10:30’da Küçüklü Köyünde kabri başında program yapıldı. Bulancak İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde mezarı başında gerçekleştirilen anma programının ikinci bölümü saat 13:30’da Bulancak Hacı Hafız Kurdoğlu Meydanında gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekilimiz Orhan GÜNGÖR, Bulancak Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan KURT ve çok sayıda protokol ve vatandaşın katıldığı program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından aile adını konuşmalarını gerçekleştiren Hacı Hafız Zeki Kurdoğlu’nun torunu Gültekin Kurtoğlu Hacı Hafız Zeki Kurdoğlu Efendinin Manevi Şahsiyeti ve hayatı ile ilgili kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı.

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Belediye Başkan Vekilimiz Orhan GÜNGÖR “Milli Mücadele kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Zeki Efendi’yi saygı ve rahmetle anıyoruz. Milli Mücadelenin etkin olduğu yıllarda tüm Türkiye’ye adını hissettirmiş, Kur’an ve Matematik gibi eğitimler alan ve bütün hayatını milletine hizmet ve mücadele yolunda harcayan bir değerin Bulancaklı olması bize gurur veriyor. Son zamanlarda Giresun olarak Topal Osman olsun, Kurdoğlu Hacı Hafız Zeki Efendi gibi değerler daha fazla anılıyor ki bu da bize sevinç veriyor” dedi.
Program Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ilahi dinletisi ve Bulancak AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni İbrahim HIDIR’ın dualarının ardından vatandaşa yapılan ikramla sona erdi.