GIRESUN HAVA DURUMU15°C Az Bulutlu

Belediyemizden okul kantin ve yemekhaneleri denetimi

Belediyemizden okul kantin ve yemekhaneleri denetimi

Bulancak Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden oluşan Kaymakamlık denetim komisyonu  tarafından okul kantinleri ve pansiyonlu okulların yemekhaneleri denetleniyor.

Okul kantinleri ve yemekhanelerinde Mart ayında yapılan bu denetimlerde; hijyen ve temizlik durumu, yemek hazırlamada kullanılan gıda maddelerinin sağlık ve muhafaza koşullarına uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri ile kantinlerde satışı yasak gıdaların bulunup bulunmadığı  kontrol edildi.

Yapılan denetimler sırasında önemli bir olumsuzluk görülmemekle birlikte, komisyon tarafından  okul yetkilileri ile görüşülerek denetimlerin amacı, denetim sırasında tespit edilen küçük eksiklikler varsa, giderilmesi konusunda bilgilendirmeler ve uyarılar yapıldı.