GIRESUN HAVA DURUMU23°C Çok Bulutlu

Başkan Yakar’dan İçme suyu projesi ile ilgili açıklamalar

Başkan Yakar’dan İçme suyu projesi ile ilgili açıklamalar

95867934-8f79-4f3c-a231-4c4826f48f89

Belediye Başkanımız Recep Yakar, İçme Suyu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yakar mesajında “İlçemiz ciddi bir dönüşüm içerisindedir. 60 yıllık su şebekesinin tamamını değiştiriyoruz. Yani bir vücudu düşünün, bu vücudun içerisindeki kalbi değiştiriyoruz, damarları değiştiriyoruz, buna uyum sağlayan organları değiştiriyoruz. Ana hat dediğimiz yer altı borularımız değişiyor. Bu boruların nerede, ne zaman patlayacağı hiç belli olmuyor.

VATANDAŞIMIZ BAKIM SANIYOR

Vatandaşlarımız hafta sonu su kesintilerinin sebeplerin bakım sanıyor ancak bakım değil, Cumartesi ve Pazar günleri bakım yapmıyoruz, ana hat borularında meydana gelen arızaları yapıyoruz. Arıza ana hat borularında olunca kesintinin etki alanı ve süresi de fazla oluyor maalesef.

3 HAZİRAN CUMA GÜNÜ YENİ ANA HATLARDAN SU İÇECEĞİZ

Yaklaşık 21 Milyon liralık yatırımla su alt yapımız tamamen değişiyor, elektrik bağlantıları tamamlandı. 3 Haziran Cuma günü itibariyle yeni su depolarından su içmeye başlayacağız. 1-2 aylık bir süre ile uyum sağlanması beklenecek. Bu süreçte biraz daha sabır diyoruz.

YENİLEME TAMAMLANDIKTAN SONRA ARA SOKAKLAR DEĞİŞECEK

Ana hatlara su verildikten sonra ara sokaklar dahil tüm sokaklarımızda hat yenileme çalışmaları devam edecek. Bir buçuk, iki yıl süre sonunda içme soyu problemi tamamen çözülecek.” dedi.