GIRESUN HAVA DURUMU25°C Parçalı Bulutlu

Başkan Yakar’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Yakar’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı; Yakar mesajında gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak Bulancak’ta ve tüm ülkede görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Kutsal bir görev üstlenen basın çalışanlarının, görevlerini icra ederken birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Başkan Yakar, mesajında şu açıklamalarda bulundu:

“Halkın, tarafsız, doğru, ilkeli ve eksiksiz haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf ve demokratik toplum olmanın başlıca şartlarından biridir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte, yazılı ve görsel basının etki alanını da hızla genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını da aynı oranda artırmıştır.

Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın yanı sıra yerel bazda çalışan basınımız da ilçemizdeki gelişmeler hususunda halkımızı bilgilendirmektedir. Bulancak’ımızın kültürel ve sosyal gelişiminde büyük bir rol oynamaktadır.

Bu yönüyle basın, toplumun bilgilendirilmesinden ziyade kentlerin gelişiminde de önemli bir katkı sağlamaktadır. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yürüten tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”