GIRESUN HAVA DURUMU15°C Az Bulutlu

Başkan Yakar, “Ramazan’da Ney Dinletisi devam edecek”

Başkan Yakar, “Ramazan’da Ney Dinletisi devam edecek”

5cd2da78-0050-4241-9842-a07205dd5009

Belediyemizin geçen yıl Ramazan ayında başlattığı İftar öncesi ney dinletisi uygulaması bu Ramazanda da  devam edecek.

İftardan üç dakika önce belediye ilan sistemlerinden başlayan ney dinletisi ile iftarı bekleyen vatandaşları kısa bir ney dinletisi yapan Bulancak Belediyesi geçen yıl bu uygulama ile tam not almıştı. Uzun yaz saatlerinde susuz ve yorgun düşen vatandaşlar iftar öncesi iftarın habercisi olan ney dinletisini balkonlarda bir huzurla dinlediği görülmüştü.

Bulancak semalarında ney sesi

Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar yaptığı açıklamada “Öncelikle bizi Ramazan’a ulaştıran Allah’a sonsuz şükürler olsun. Tüm halkımızın Mübarek Ramazan-ı Şeriflerini öncelikle tebrik ederim. Geçen yıl ilkini başlattığımız ve vatandaşın yoğun ilgisini bulduğumuz İftar öncesi ney dinletisi bu sene de devam edecek. Ney sesi insana huzur veriyor, dinginlik veriyor. İftardan üç-dört dakika önce vatandaşlarımız balkonlara çıkarak şehirden yükselen ney sesi ile iftarını bekliyor.” Dedi.

Uygulama ilk olarak 6 Haziran Pazartesi akşamı iftardan önce başlayacak.