GIRESUN HAVA DURUMU29°C Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı

Başkan Yakar, Ahilik Haftası Etkinliklerine Katıldı

Başkan Yakar, Ahilik Haftası Etkinliklerine Katıldı
ec33caa4-db8d-4732-ba99-c1e9f289fd22
  Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun İl Ticaret Müdürlüğünün düzenlediği Ahilik Haftası Etkinliklerine katıldı.
  Saat 9:30’da Bulancak Cumhuriyet Meydanında Mehter Takımı yürüyüşü ile program Bulancak 75. Yıl Tiyatro Salonuna kadar Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve çok sayıda protokol eşliğinde devam etti.
  75. Yıl Kütüphanesi Tiyatro Salonunda Bulancak Müftülüğünün katkılarıyla hazırlanan “Dervişler ve Beyler” adlı Tiyatro gösterisini izleyen Yakar program sonunda Bulancak Müftülüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
  Saat 12:00’da Bulancak Sanayi Mahallesi Fatih Camiinde 2016 yılı Ahilik Çeşmesi açılışına katılan Başkan Yakar yaptığı konuşmada “Burada Ahilik Çeşmesi açılışında ziyade ahilik kültürünün hatırlanması için toplanmış bulunmaktayız. Çeşme Kültürü bize Osmanlı’dan gelen bir kültürdür ve suyun toplumumuzda, yaşamımızda ve dinimizde yeri çok önemlidir.
 Ama en önemlisi Ahilik kültürüdür. Eline, diline ve beline sahip çık anlayışı ile dürüstlük ve adalet anlayışı ile tarihimizde yaşanan Ahi Kültürünün bugün tekrar canlanması için çalışmaların başlatılması gurur ve onur verici
 BİZ TARİHİMİZLE YENİDEN DİRİLİYORUZ
  Ecdadımızın her zaman gurur duyduğumuz kültürünün bugün yaşatılması için bir diriliş olduğunu görüyoruz. Buna el birliği ile sarılmalı, katkı sağlamalıyız. Bize geleceğe emin adımlarla götürecek olan asıl unsur Ahi Kültürüdür” dedi
 İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı programda 2016 yılı Ahi Çeşmesi açılışı gerçekleştirildi.