GIRESUN HAVA DURUMU27°C Parçalı Bulutlu

basin

basin-yayin

a) Basın Danışmanlığı:

1. Belediyemizin çalışmalarına ilişkin haberlerin medyaya aktarılmasını sağlamak.
  2. Belediye ile ilgili yazılı ve görsel basında yer alan haberleri zamanında ve eksiksiz takip edip arşivlemek.
  3. Belediyemize ait birimlerin faaliyetlerinin fotoğraf ve kamera çekimlerini gerçekleştirip arşivlemek.
  4. Başkanlık makamınca yapılması istenen iş ve çalışmaları gerçekleştirmek.
  5. Belediyemizce yapılan faaliyetlerin halka duyurulması amacıyla kitap, broşür vb. sağlamak.
  6. Meclis toplantılarını görüntülemek ve arşivlemek.

b) Halkla İlişkiler:

• 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde belediyemize yapılan tüm başvuruları (elektronik ortamda ve yazılı) kayda alıp ilgili birimlere bildirmek ve birimlerden gelecek sonuçları vatandaşa iletmek.
  • Belediyemizin halkla ilişkiler organizasyonunu sağlamak.
  • Diğer birim, kurum ve kuruluşlardan gelen evrakları kayda alıp cevaplandırmak.
  • Halkın sorun ve ihtiyaçlarını dinleyip ilgili birimlere bilgi vermek çözüm için yardımcı olmak.

c) İlan Servisi:

• Belediyemizin yapmış olduğu faaliyetleri pankart, afiş vb. hazırlamak.
  • Hazırlanmış olan afiş vb. ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan ilan panolarına asmak ve halkın bilgilenmesini sağlamak.
  • Kutlama ( bayram kutlama, özel gün, açılış vb.) amaçlı bez pankartların hazırlanması.

d) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü:

• Müdürlük ve bağlı birimleri yönetme, temsil etme görev ve yetkisine sahiptir.
  • Müdürlük bütçesini hazırlar ve doğru bir şekilde kullanılmasını sağlar.
  • Yetki dahilin de bulunan yazışmaları yapar ve imzalar.
  • Bünyesinde bulunana personelin çalışma ve izin organizasyonunu yapar.
  • Birim tarafından yapılan iş ve işlemlerin doğru zamanda doğru şekilde yapılmasını sağlamakla yükümlüdür.